مشاوره فردی با زوجها:
اگر شما در رابطه عاطفی خود دچار مشکلاتی باشید، بهترین روش حل آن شرکت در مشاوره زوجین است. با این حال، ممکن است شما یا شریک عاطفیتان هرکدام مشاورانی جدا داشته باشید. اگر شریکتان مایل به شرکت در مشاوره زوجین نباشد، میتوانید بهشکل فردی به مشاوره بروید و پیگیری مشکلات رابطه باشید. در هر صورت، مشاور این تکنیک را بهاحتمال زیاد به کار میبرد تا از احساسات شما نسبت به شریک زندگیتان آگاه شود.
مشاوره سوگ:
مشاوره سوگ کمکمان میکند با غم ازدستدادن عزیزان کنار بیاییم. از آنجا که آنها دیگر حضور فیزیکی ندارند تا با ایشان تعامل کنیم، تکنیک صندلی خالی کمکمان میکند بتوانیم حرفهایمان را به آنها بزنیم. این تکنیک به فرد بازمانده کمک میکند آسانتر از مرحله سوگ عبور کند.
گاهی افراد، پس از پایان رابطه نیز دچار سوگ میگردند. در این شرایط نیز ممکن است حرفهای نزده و احساسات سرکوبشدهای داشته باشند. در چنین حالتی، ممکن است فرد دوباره بهسراغ شریک قبلیاش برود که کاری نادرست است. تکنیک صندلی خالی فرصتی را فراهم میکند تا فرد احساسات فروخفتهاش را بروز دهد و بهشیوه سالمتری از این مرحله عبور کند.
کنارآمدن با تجربیات آسیبرسان گذشته:
تجربیات ناخوشایندی که در گذشته تجربه کردهایم ممکن است روی زندگی ما در زمان حال تأثیر منفی بگذارد. افرادی که مسئول آن تجربیات بودند ممکن است مرده باشند یا ما دیگر به آنها دسترسی نداشته باشیم. ازاینرو ممکن است در بیان خشم یا اندوهمان نسبت به ایشان ناتوان بمانیم. با کمک تکنیک صندلی خالی فرد میتواند در امنیت کامل، احساس خود را نسبت به مجرمی که به او حمله کرد، زورگیری که به وی تجاوز کرد یا حتی والدینی که از او سوءاستفاده میکردند بیان کند. با کمک این تکنیک فرد آنچه را در درون خود مدتها نگه داشته بود در محیطی امن بازگو میکند.
برنامهریزی برای رویارویی در آینده:
فرض کنید شما با فردی مشکل دارید. میدانید دیر یا زود باید با او روبهرو شوید و سنگهایتان را وابکنید. اگر اضطراب زیادی داشته باشید، چهبسا همه حرفتان را نزنید و این باعث بدترشدن مسئله گردد. تکنیک صندلی خالی در روانشناسی کمکتان میکند خودتان را برای این شرایط سخت آماده کنید. با این کار شما با آرامش و آمادگی ذهنی بیشتری بهسراغ حل اختلافتان میروید. تکنیک صندلی خالی نوعی روش درمانی گشتالتی است که فریتر پرلز، روانشناس مشهور آلمانی ابداعش کرد. در این روش، فرد احساسات و عواطفش را به دیگری بیان میکند؛ هرچند این دیگری غایب است و در واقع جای او روی صندلی خالی است. در این شیوه، فرد بهگونهای صحبت میکند که گویی طرف صحبتش روی صندلی و در کنارش نشسته است. از این رهگذر عواطف و احساسات خود نسبت به دیگری را بروز میدهد.
بدون دیدگاه